Änglamamma & mamma

Den där ångesten

Många pratar om ångest nu och det har blivit mer ”okej” att prata om det. Vilket jag tycker är helt underbart??. Jag verkligen tokgillar när folk öppnar upp sig och berättar hur de verkligen känner och att de är ärliga. Det är liksom inte normalt att må bra jämt! 

Jag har haft ångest och panikångest attacker sedan jag var ungefär 20 år. Det var sjukt läskigt och jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Attackerna kan se olika ut för alla. Finns liksom inget facit. 

Efter många år med denna ångest har jag lärt mig att leva med det och jag vet att det inte är för alltid. Jag var faktiskt livrädd att den skulle komma tillbaka efter förlossningen med Penny och allt vi gick igenom.Jag var rädd för att jobba eller göra något ansträngande. 

När jag var i en ångest period sist, så var det sommar, jag jobbade mycket och festade en hel del. Denna period varade ungefär hela sommaren, jag kunde ligga inne i flera dagar i rad. Jag skakade och var på toaletten säkert hundra gånger per dag. Det enda man är rädd för när man har dessa perioder, eller iallafall då. Var att : skulle det vara så här nu? Livet ? Skulle jag aldrig riktigt känna igen? Glädje, lycka och kärlek. För dem känslor finns inte nära alls under dessa perioder. Inget från hjärtat. Man är fake under denna tid. Man luras. 

Igår känd jag en riktig attack krya på sig på, när jag stod i duschen. Då började jag tänka efter på det jag lärt mig. Varför känner jag så här? För ångest är ingen känsla. Det har jag lärt mig och det betyder jätte mycket att veta. Jag försöker identifiera mina känslor som jag känner när ångesten kryper på. Att det finns en bakgrund till denna ångest. Jag rannsakar mig själv, försöker bli mer medveten om min omgivning. Jag klarade mig från attacken igår. På ett bra sätt, jag blev stolt över mig själv. Aldrig känt det förr. Stolt, stolt över att ha klarat mig undan och att jag gjorde det på ett bra sätt. Inte genom att ignorera det hela. 

Idag är jag hemma för min förkylning har blivit så mycket värre. Snyter mig säkert 100 gånger per timme ?. Så vila vila vila gör jag idag. Jag har hunnit nätshoppa lite. Vill ha lite fina gravidkläder som jag trivs i. Sist i köpte jag typ inget för jag tyckte det var onödigt ont. 

Kärlek till er alla därute❤️ 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats