Änglamamma & mamma

Frågor och funderingar 

När jag ser filmer som utspelar sig långt bak i tiden. Då tänker jag ofta, hur orkade folk? Alltså jag förstår ju att det är på film. Men i verkligheten.. hur orkade människor? 

De blev bortgifta och upplevde trauman, människor som gick ur tiden för fort. Hur gjorde man då? Bet man bara ihop och försökte visa sin bästa sida? Det känns så iallafall. 

Att hålla masken och leverera sitt bästa jag. 

Men hur orkade dem leva med alla undantryckta känslor? 

Jag kan ibland känna mig som en öppen bok, att jag är otroligt öppen och delar gärna med mig av det jag upplevt, precis som i bloggen. Men även privat är jag väldigt öppen med mina känslor och hur jag mår. 

När blev det så? Att alla människor skulle börja berätta hur de egentligen mår? 

Jag vet, att det fortfarande är så idag. Att man inte berättar hur man mår och att man bara trycker undan det tragiska. Det ska vi inte prata om! 

Varför är folk så rädda att öppna upp sig? Är det för att det fortfarande finns något negativt med att visa känslor? För när man är glad så visar man ju gärna upp det för alla!? 

Jag vet, att jag mår bäst av att få öppna upp mig. Klart att jag visar mig sårbar då, men jag står för mina känslor och mitt mående.  

Att visa sig sårbar tycker jag är fint. 

Jag har förstått att, problemet kanske ligger hos mottagaren. Hur ska jag reagera på detta? Hur vill berättaren att jag reagerar? 

Så tror jag absolut att det kan vara. Men jag kan bara tala utifrån mig själv, men man behöver inget tillbaka. Det enda jag vill, är att få bli hörd och kanske en kram. Det behövs inga följdfrågor, men dem är alltid välkomna! Jag älskar, när människor kan se bortom de hemska orden och ställa följdfrågor. Det tycker jag är starkt! Istället för att fastna på det tragiska i meningen. 

Förstår ni hur jag menar? 
Men, nu undrar jag. Om det finns något ni undrar eller ni är nyfikna på hos mig. Jag vet ju att ni är några som jag inte känner privat. Ni får jätte gärna ställa frågor, om ni har några. 

Det kan vara allt mellan himmel och jord. 

Sen är jag väl medveten om, att jag inte har den största bloggen här ute. Men jag chansar iallafall ?.  Fråga på om det är något! 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats